Madueke is blij met Van Nistelrooij: 'Hij is hard voor mij, maar dat heb ik nodig'

Madueke is blij met Van Nistelrooij: 'Hij is hard voor mij, maar dat heb ik nodig'

26-10-2022 16:02
17

Noni Madueke is blij om weer terug te zijn bij PSV. De twintigjarige buitenspeler hoopt donderdag van waarde te kunnen zijn in het Europa League-duel met Arsenal.

"Het was natuurlijk een teleurstelling om voor de start van het seizoen geblesseerd te raken. Een ernstige ook nog eens. Maar nu ben ik terug, ben ik positief en denk ik aan het helpen van het team", vertelt Madueke aan Veronica. Dat het niet de eerste blessure was in zijn nog prille loopbaan, speelt hem geen parten. "Nee, ik stap zonder angst het veld op. Ik ben niet het type speler dat extra voorzichtig kan spelen. Dat zit niet in mijn spel. Ik speel gewoon hetzelfde."

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij vertelde al dat Madueke minstens één helft in actie kan komen tegen Arsenal. Zelf hoopt de Engelsman op meer. "Ik ben er zeker klaar voor. Als de trainer mij osptelt, dan doe ik mijn best. Als ik negentig minuten kan spelen, dan doe ik dat. Het hangt ervan af wat de trainer wil."

Als Engelsman is het duel met Arsenal voor Madueke extra bijzonder. "Het is geweldig om tegen een topclub te spelen, zeker tegen een team dat het zo goed doet in de Premier League. Het is een goede test voor ons. Hopelijk kunnen we een resultaat halen", aldus de vleugelspits, die zelf in de jeugd van rivaal Tottenham Hotspur speelde. "Maar het gaat om de drie punten voor PSV. Ik was zelf trouwens een Manchester United-fan, eerlijk gezegd."

Nu hij weer fit is stelt Madueke duidelijke doelen voor de rest van het seizoen. "Ik wil beter worden, elke dag verbeteren en constant worden in mijn prestaties. De trainer is goed met mij, maar ook hard. Dat heb ik ook nodig. Ik ben niet het type speler die iedere dag moet horen hoe goed hij is. Hij is scherp en investeert in mij. Meer kan ik niet vragen. Ik doe er alles aan om beter te worden."