Sneijder is nog niet klaar met Cillessen: 'Bij deze haal ik hem uit de basis'

Sneijder is nog niet klaar met Cillessen: 'Bij deze haal ik hem uit de basis'

01-11-2022 11:15 Laatste update: 16:16
76

Wesley Sneijder is nog niet klaar met Jasper Cillessen. De doelman gelaste een mediastilte in na zeer kritische opmerkingen van Sneijder en Rafael van der Vaart, maar zijn reactie daarop kan Sneijder niet bekoren.

Cillessen stond bewust de media niet te woord, maar verscheen afgelopen week weer voor de camera's. Over de opmerking van Van der Vaart, die hem een 'naar mannetje' noemde, wilde hij niets zeggen. "Daar is genoeg over gezegd dus daar ga ik nu niets meer over zeggen. Ik ga nog lekker over voetbal praten. Meer doe ik niet meer", vertelde hij bij ESPN.

Wat Sneijder betreft moet Cillessen zich meer uitspreken. Hij mist persoonlijkheid bij de doelman. "Ik had hem in mijn favoriete elf van het Nederlands elftal, maar bij deze haal ik hem eruit. Dat zeg je toch niet?", vraagt Sneijder zich af bij Veronica Offside.

"Kom dan ergens mee. Je mag toch wel wat zeggen? Dit kan toch niet? Zeg iets. Heb een mening, man. Gooi het eruit, je bent zolang stil geweest. Zeg dan: luister, wat kan mij het schelen wat die analisten roepen op televisie. Er moet wel een persoonlijkheid staan."

Sinds afgelopen zomer staat Cillessen onder de lat bij NEC, dat hem overnam van Valencia. Hij staat bekend als iemand die niet graag interviews geeft en wiens houding verandert wanneer hij niet speelt, maar ook als iemand die altijd zeer gewaardeerd werd door de spelers van Valencia. Cillessen onderhoudt nog altijd een goede relatie met spelers en werknemers. Zo was hij onlangs in Spanje voor een bezoekje aan zijn oude club.