Bondscoach Senegal: 'Veel telefoontjes gehad van mensen die verdrietig zijn'

Bondscoach Senegal: 'Veel telefoontjes gehad van mensen die verdrietig zijn'

20-11-2022 12:30
9

Bondscoach Aliou Cissé van Senegal betreurt het wegvallen van Sadio Mané. De sterspeler van zowel Senegal als Bayern München mist het WK door een knieblessure. 

Op de vooruitblikkende persconferentie op het duel met het Nederlands elftal van maandag gaat het minutenlang over Mané, wiens absentie in meerdere opzichten voelbaar is. "Natuurlijk hebben we het niet alleen over het Senegalese volk en mensen over de hele wereld: de hele voetbalfamilie is bedroefd door wat er met Sadio is gebeurd", zegt Cissé. "Hij is de op één na beste speler ter wereld. De afgelopen weken heb ik veel telefoontjes gekregen van mensen die verdrietig zijn door wat er met Sadio is gebeurd. Natuurlijk is het jammer voor Sadio en het nationale team, maar we moeten denken aan de gezondheid en veiligheid van de speler."

"Het blijft een geweldige uitdaging voor ons. Alle trainers bouwen hun team rond de beste speler. We hebben een sterk team van jonge spelers die klaar zijn om de uitdaging aan te gaan. Het is niet gemakkelijk om zonder Sadio te spelen, maar ik denk dat de spelers er klaar voor zijn", zegt Cissé. "We hebben altijd onze eerste wedstrijd gewonnen en zullen nu proberen om zonder Sadio te winnen. We zijn wie we zijn en zullen vasthouden aan onze identiteit. We zullen niet ineens een nieuw Senegal uitvinden."

Ook AS Monaco-aanvaller Krépin Diatta is goedgemutst, ondanks de blessure van Mané. "We zullen als team harder moeten werken, ik ben er zeker van dat we resultaat kunnen halen. Als je het hebt over de teamspirit en moraal, natuurlijk doet dat dan iets met je. Hij is onze beste speler, een leider. We hadden hem hier graag gehad, maar God heeft anders besloten. Onze mentaliteit is ijzersterk."