Aanvoerder Van Dijk spreekt zich uit: 'Ik vind het wel een gedoe allemaal'

Aanvoerder Van Dijk spreekt zich uit: 'Ik vind het wel een gedoe allemaal'

21-11-2022 19:45 Laatste update: 19:49
30

Virgil van Dijk heeft na afloop van de gewonnen wedstrijd gereageerd op de ophef die over de OneLove-band is ontstaan in de laatste paar dagen. De centrumverdediger had de band graag willen dragen, maar niet ten koste van een gele kaart. Van Dijk was er niet blij mee.

"Ik vind het wel een gedoe allemaal", reageert Van Dijk bij de NOS over de ophef rondom de OneLove-band. "Ik probeer me te focussen, maar er zijn veel geluiden. Nee, ik heb niet gedacht: ik doe 'm alsnog om. Een gele kaart is niet handig op mijn positie." 

"We zullen zien hoe we hier op een andere manier iets aan kunnen doen", zei de centrumverdediger verder. De kans is dus aanwezig dat we binnenkort alsnog een politiek statement zien van de mannen van bondscoach Louis van Gaal.

Tijdens de wedstrijd zag Van Dijk een aantal verbeterpunten: het balverlies op het middenveld. "Dat zijn slordigheden die gevaarlijk zijn tegen dit soort tegenstanders. We moeten hiermee aan de slag, want Ecuador heeft ook snelheid en kan ook goed counteren", besluit hij.