'Frenkie de Jong speelt in Oranje op mijn positie en zo ver ben ik nu nog niet'

'Frenkie de Jong speelt in Oranje op mijn positie en zo ver ben ik nu nog niet'

11-12-2022 08:15
73

Joey Veerman keek dit WK met trots naar de prestaties van PSV-ploeggenoot Cody Gakpo. De 24-jarige spelmaker hoopt tijdens het EK 2024 zelf te schitteren in Oranje, maar weet dat hij daarvoor nog genoeg werk te verzetten heeft.

Veerman zat voor het eindtoernooi in Qatar wel bij de voorselectie, maar hij kreeg uiteindelijk geen uitnodiging van bondscoach Louis van Gaal. De Volendammer is daar nuchter onder. "Kijk naar Cody Gakpo, dat is echt een topspeler geworden en daarom zit hij erbij. Hij schoot eerst zowat alles binnen wat hij raakte. Daar kan ik mezelf niet mee vergelijken", zegt hij in het Eindhovens Dagblad.

Bovendien is de concurrentie groot, weet Veerman. "Frenkie de Jong speelt bij het Nederlands elftal op mijn positie en zo ver ben ik nu nog niet." Hij heeft wel een idee wat hij moet verbeteren om in aanmerking te komen voor het Nederlands elftal. "Ik heb Louis van Gaal nog nooit gesproken, maar hij nam me wel op in de voorselectie. Ik heb dit seizoen in Europese wedstrijden gescoord en assists geleverd, maar dat zal nog vaker moeten. Bij het EK in 2024 wil ik er heel graag bij zijn."