Rashford smoort Gakpo-kritiek de kiem in: 'Goed dat United geen linksbuiten koopt'

Rashford smoort Gakpo-kritiek de kiem in: 'Goed dat United geen linksbuiten koopt'

28-12-2022 09:01
32

Marcus Rashford was dinsdag de grote smaakmaker bij Manchester United tijdens het Premier League-duel met Nottingham Forest. De 25-jarige Engelse international maakte indruk als linksbuiten, waardoor het mislopen van Cody Gakpo plots niet meer als een nederlaag wordt beschouwd in Engeland.

Onder meer Michael Owen ziet Rashford in deze rol veel beter tot zijn recht komen dan als spits. "Ik denk dat Rashford beter is vanaf de linkerkant en hij zal elk jaar een behoorlijk aantal goals maken. Maar hij wordt geen Ruud van Nistelrooij of Wayne Rooney, die dertig doelpunten per seizoen maken", stelt de voormalig spits tegenover Amazon Prime.

"Marcus is duidelijk een enorme toevoeging voor deze ploeg. Hij geeft ze snelheid en directheid", vervolgt Owen. "Maar ik denk dat United iemand anders nodig heeft als nummer negen. Of dat nu Anthony Martial is, of iemand anders." De voormalig Engels international krijgt bijval van Alan Shearer. "Ik zou zeker de transfermarkt op gaan voor een spits. Rashford mist dat killer-instinct. Maar er zijn geen twijfels over zijn kwaliteiten, hij is fantastisch. Hij oogt beter vanaf links. Als hij daar de ruimte krijgt, is hij op zijn best."

Manchester Evening News is het volledig met de voormalig topspitsen eens en legt de link met Gakpo, die voor Liverpool gaat tekenen. 'United benadrukt dat het niet serieus in de markt was voor Gakpo voordat hij een akkoord bereikte met Liverpool, maar het valt niet te ontkennen dat Ten Hag hem afgelopen zomer wilde en nog steeds een grote fan is', schrijft de regionale krant. 'Het is waarschijnlijk echter beter dat United niet nog een flink bedrag heeft uitgegeven aan een linksbuiten.'

'Rashford is al het hele seizoen in goede vorm en hoewel er zeker nog behoefte is voor een extra aanvaller, is hij momenteel niet te passeren. Zijn openingstreffer maakte duidelijk met hoeveel vertrouwen hij momenteel speelt. Hij zit dan misschien nog niet op het niveau van Kylian Mbappé, maar hij verzacht zeker de Gakpo-frustraties', aldus MEN