Totale afgang voor Juventus, Liverpool in blessuretijd uitgeschakeld

29-01-2023 17:33
31

Juventus raakt verder achterop in Italië. Na de remise tegen Atalanta Bergamo verloor het in eigen huis pijnlijk van Monza.

Juventus - Monza 0-2
Juventus en Monza troffen elkaar anderhalve week geleden ook al in de Coppa Italia. De Oude Dame wist toen te winnen, maar ging ditmaal onderuit. De 0-2 einduitslag werd voor rust al bereikt. Patrick Ciurria scoorde na achttien minuten later en ruim twintig minuten later was het Dany Mota die het lot van Juventus bezegelde.

Door de puntenaftrek daalt Juventus verder af op de ranglijst. Het staat inmiddels op de dertiende plaats in de Serie A. Het gat met koploper Napoli is inmiddels 27 punten.

Brighton - Liverpool 2-1
Liverpool is door Brighton & Hove Albion uitgeschakeld in de FA Cup. De ploeg van Jürgen Klopp, die een basisplaats had voor Cody Gakpo, ging in de slotminuut onderuit. Liverpool verloor twee weken geleden ook al van Brighton in de Premier League.

Liverpool kwam via Harvey Elliott nog wel op voorsprong, maar de stand werd voor rust nog gelijkgetrokken toen Lewis Dunk scoorde. Alles wees erop dat Brighton en Liverpool op herhaling moesten. Dat werd echter voorkomen door Kauru Mitoma, die Brighton in de blessuretijd de overwinning bezorgt. En dus gaan The Seagulls naar de kwartfinale van de FA Cup.