Augsburg doet uitstekende zaken in Bundesliga tegen Nederlands getint Leverkusen

03-02-2023 23:09 Laatste update: 23:12
4

FC Augsburg heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Het Oranje getinte Bayer Leverkusen werd in eigen huis meer dan verdiend met 1-0 verslagen.

Augsburg maakte vanaf moment één de dienst uit in de eigen WWK Arena. De bezoekers, waar vleugelverdedigers Mitchell Bakker en Jeremie Frimpong beiden een basisplaats hadden, hadden weinig in te brengen. Pas aan het einde van de eerste helft kreeg Leverkusen via Moussa Diaby een grote kans. Hij raakte echter de paal.

Tien minuten na rust kopte Mergim Berisha Augsburg op een 1-0 voorsprong. Na die treffer leek het kwartje pas te vallen bij de ploeg van trainer Xabi Alonso. De Spaanse oefenmeester bracht een aantal aanvallende wissels, maar echt gevaar leverde dat niet op. De grootste kans was even later nog voor Augsburg, waar Berisha zichzelf niet beloonde door zijn tweede treffer van de avond te maken.

Leverkusen staat voorlopig nog negende in de Bundesliga. Augsburg bekleedt nu de dertiende plek, vijf plaatsen boven de degradatiestreep.