Man City krijgt nieuwe tik in titelrace: Spurs dankt Kane na historische treffer

05-02-2023 19:23
23

Manchester City heeft een nieuwe tik opgelopen in de Engelse titelrace. The Citizens wilden profiteren van een nederlaag van conurrent Arsenal, maar dat lukte niet: City ging zelf ook onderuit, op bezoek bij Tottenham Hotspur. Harry Kane bepaalde de einduitslag op 1-0 met een historische treffer.

Doordat Arsenal op zaterdag verloor bij degradatiekandidaat Everton, kon City de koppositie weer serieus in het vizier krijgen. De regerend landskampioen moest dan wel winnen op bezoek bij Tottenham. Man City had vanaf de eerste minuut de bal, maar was zeker niet de gevaarlijkste partij in het Tottenham Hotspur Stadium. De eerste kansen van de wedstrijd waren namelijk voor de thuisploeg.

Dat leverde ook een snelle treffer op van Kane: voormalig Ajax-target Pierre Højbjerg zette fel druk rond de zestien van City, veroverde de bal en liet Kane dus scoren. Het was de tweehonderdste Premier League-treffer van de aanvalsleider, die nu de topscorer allertijden is van zijn ploeg. Vlak voor de rust beten de bezoekers wel nog van zich af. Rodri en Riyad Mahrez kregen grote kansen, maar Hugo Lloris en de lat brachten redding voor Tottenham.

In de tweede helft besloot manager Pep Guardiola om Kevin De Bruyne in de ploeg te brengen. De Belg begon opvallend genoeg namelijk op de bank. De Bruyne kwam samen met Julian Álvarez direct tot een goede mogelijkheid voor Man City, maar Eric Dier wist de bal voor het doel weg te werken. In het laatste deel van de wedstrijd zette City alles op alles om nog te scoren, maar zo gevaarlijk als eerder werd de ploeg van Guardiola niet meer.

Spurs kwam er wel nog een aantal keer gevaarlijk uit, terwijl Cristian Romero ook nog zijn tweede gele kaart kreeg. Het maakte echter allemaal niet meer uit voor de einduitslag: het duel eindigde in 1-0. Manchester City staat daardoor nog steeds vijf punten achter op Arsenal, met een duel minder gespeeld te hebben. Spurs is nu juist nog maar één punt verwijderd van de top-vier.