Van Dijk krijgt veeg uit de pan: 'Ze kunnen niet verdedigen'

Van Dijk krijgt veeg uit de pan: 'Ze kunnen niet verdedigen'

22-02-2023 06:55
122

De afstraffing tegen Real Madrid in de achtste finales van de Champions League komt hard aan bij Liverpool. Clubicoon Jamie Carragher kraakt harde noten over de ploeg van manager Jürgen Klopp, waaronder Virgil van Dijk.

Liverpool kwam op het eigen Anfield nog op een snelle 2-0 voorsprong, maar daarna ging het helemaal mis. Real Madrid liep uit naar een 2-5 zege. "Het was absoluut onzin dat Liverpool weer terug was na de laatste twee wedstrijden", verwijst hij bij CBS Sports naar de zeges op Everton en Newcastle United. "Ze speelden tegen een Everton, dat één van zijn slechtste prestaties leverde in een derby. En Newcastle creëerde kansen met tien man, als ze elf spelers hadden gehad waren ze teruggekomen tot 2-2. Daar ben ik van overtuigd."

De voormalig topverdediger richt zijn pijlen vooral op de defensie van The Reds. "Liverpool is het hele seizoen al een puinhoop verdedigend. Deze verdedigers, waarover we al vier jaar horen dat het enkele van de beste spelers ter wereld zijn, kunnen het niet aan, omdat ze zes jaar lang een zestal voor zich hadden die harder en slimmer werkten dan elk ander team in de wereld. Nu dat niet meer zo is, vallen ze helemaal uit elkaar. Het middenveld heeft niet meer de energie en de aanvallers zetten minder druk. Darwin Núñez en Cody Gakpo zijn nieuw, ze hebben zeker niet de samenhang van Roberto Firmino en Sadio Mané."

Vooral Van Dijk krijgt een veeg uit de pan. "Wat me aan het lachen maakt is dat Virgil van Dijk een paar maanden geleden zei dat ik niet zou spelen in deze achterste vier... ik denk dat ik zijn plaats op dit moment zou innemen. En Joe Gomez... Mensen zeggen dat we nieuwe middenvelders nodig hebben, dat klopt ook, maar ik denk dat Liverpool ook verdedigers nodig heeft. Als ze worden blootgesteld, blijkt dat ze niet kunnen verdedigen."

Carragher ziet dat er iets moet veranderen. "Als Liverpool-fan houd ik van deze manager en dit team, ze hebben zoveel betekend voor deze club, het doet pijn om iets negatiefs te zeggen. Maar Liverpool staat achtste in de Premier League en is net met 2-5 afgemaakt in de Champions League. Het is niet acceptabel wat we dit seizoen zien. We zoeken naar excuses, maar het is verre van goed genoeg."