Loodzware loting voor AZ: Alkmaarders treffen SS Lazio in Conference League

Loodzware loting voor AZ: Alkmaarders treffen SS Lazio in Conference League

24-02-2023 13:15 Laatste update: 13:29
99

AZ treft SS Lazio in de achtste finale van de Conference League. De Alkmaarders gingen vrijdagmiddag de koker in bij de loting voor het derde Europese toernooi. AZ begint op dinsdag 6 maart met een uitduel, ruim een week later volgt de return in Alkmaar.

AZ zal de heenwedstrijd in Rome niet op donderdag spelen. Stadsgenoot AS Roma speelt die dag namelijk al in het Stadio Olimpico. Lazio en AZ wijken daardoor uit naar dinsdag 6 maart om 18.45 uur. Op donderdag 16 maart komt Lazio dan naar Nederland.

Op papier waren de Romeinen misschien wel de moeilijkste tegenstander die AZ kon treffen in de achtste finale van de Conference League. De nummer drie van de Eredivisie kon namelijk ook stuiten op teams als AEK Larnaca en Sheriff Tiraspol.

Het wordt voor Lazio niet hun eerste trip naar Nederland dit seizoen: in de groepsfase van de Europa League speelden de Italianen namelijk al tegen Feyenoord. De Rotterdammers wonnen in eigen huis met 1-0, maar gingen in Rome met 4-2 onderuit. Lazio eindigde uiteindelijk als derde in die groep, waardoor het naar de tussenronde van de Conference League ging. Daarin werd CFR Cluj over twee wedstrijden met 0-1 verslagen. Vorig seizoen was AZ datzelfde Cluj nog twee keer de baas.

De volledige loting voor de achtste finales van de Conference League
AEK Larnaca - West Ham United
Fiorentina - Sivasspor
SS Lazio - AZ 
Lech Poznan - Djurgardens
FC Basel - Slovan Bratislava
Sherrif Tiraspol - OGC Nice
RSC Anderlecht - Villarreal
KAA Gent - Istanbul Basaksehir