Van der Sar reageert: 'Gerry aangegeven dat we dat anders gaan organiseren'

Van der Sar reageert: 'Gerry aangegeven dat we dat anders gaan organiseren'

03-04-2023 11:40
40

Edwin van der Sar heeft het vertrek van Gerry Hamstra bij Ajax toegelicht. Volgens de algemeen directeur kreeg de technisch manager te horen dat de Amsterdammers het technische management anders gaan organiseren.

Hamstra is per direct vertrokken uit de Johan Cruijff Arena, waar hij het afgelopen jaar de honneurs waarnam na het vertrek van Marc Overmars. De geboren Groninger was echter geen kandidaat om zelf technisch directeur te worden. Daarop besloot hij de eer aan zichzelf te houden, mede doordat Ajax een teleurstellende transferzomer beleefde. Ook de sportieve prestaties zijn dit seizoen onder de maat.

Wedden

Meer odds

"Toen Gerry twee jaar geleden naar Ajax kwam was dat om nauw samen te werken met Marc Overmars en een deel van zijn werk bij de jeugd, Jong Ajax en de scouting over te nemen", vertelt Van der Sar op de clubsite. "Na het vertrek van Marc werd hij samen met Klaas-Jan Huntelaar medeverantwoordelijk voor het technisch management. Wij hebben Gerry aangegeven dat we dat anders gaan organiseren. Wij hebben begrip voor zijn keuze en willen hem bedanken voor zijn inzet."

Sven Mislintat lijkt inmiddels hard op weg om de technische baas te worden bij Ajax. De Duitser kwam in beeld, nadat de onderhandelingen met Julian Ward waren stukgelopen.