Slot lyrisch: 'Weten mensen niet, maar daar verdien je meer dan bij Feyenoord'

Slot lyrisch: 'Weten mensen niet, maar daar verdien je meer dan bij Feyenoord'

09-04-2023 23:06
77

Arne Slot is na de overtuigende zege van Feyenoord op RKC Waalwijk (5-1) zeer te spreken over Santiago Gimenez. De Mexicaanse spits scoorde één keer en was bij vier van de vijf doelpunten direct betrokken.

Gimenez was voor de winterstop geen vaste waarde, maar inmiddels twijfelt niemand in Rotterdam nog aan hem. "Hij moest in het begin fit genoeg worden om het tempo van de wedstrijd aan te kunnen. Want dan wordt het pas écht interessant", zegt Slot bij ESPN over de ontwikkeling van Gimenez, die nu op negen Eredivisie-goals staat.

"Het is al bijzonder dat hij hier voetbalt. De meeste mensen weten het niet, maar in Mexico kun je iets meer geld verdienen dan bij Feyenoord", knipoogt de Feyenoord-trainer. "Het zegt heel veel over de bewuste keuze die hij gemaakt heeft."

Volgens de laatste geruchten zou Gimenez alweer een transfer kunnen maken: onder meer Benfica en Sevilla worden met hem in verband gebracht. Slot: "Het valt niet uit te sluiten dat te sluiten dat er links en rechts clubs zijn die zeggen: goh, hij schiet ze makkelijk binnen en is nog vrij jong (21, red.)."