Berghuis zegt wie hij terug zou willen halen bij Ajax: 'Hij stond elk duel aan'

Berghuis zegt wie hij terug zou willen halen bij Ajax: 'Hij stond elk duel aan'

13-04-2023 15:59 Laatste update: 16:56
55

Als Steven Berghuis één speler mag terughalen die afgelopen zomer vertrok bij Ajax, dan kiest hij voor Lisandro Martínez. De linkspoot stelt dat de mentaliteit van de Argentijn erg belangrijk was voor Ajax.

En jaar geleden kreeg Ajax te maken met een grote leegloop. Berghuis was één van de weinige basisspelers die in Amsterdam bleef. In de podcast van Ajax Life krijgt hij de vraag welke uitgaande transfer de grootste aderlating was voor Ajax. "Ik vind het echt heel moeilijk, maar als één speker terug zou mogen halen, dan is dat Martínez", antwoordt de Oranje-international.

"Ik doe andere jongens dan tekort. Ik wil niemand gaan vergelijken, maar Licha stond iedere wedstrijd aan. Hij tolereerde vanuit zijn mentaliteit niet dat het één procent minder was. Licha was een geweldenaar, maar dan vergeet ik jongens als Nous (Mazraoui, red.), Ryan (Gravenberch, red.) en Sébastien (Haller, red.)."

Berghuis baalt er dan ook van dat er nu weinig over is van het team van vorig seizoen. "Er zijn echt veel jongens weggegaan, voor wie je naar Ajax komt om mee samen te spelen. Zo gaat dat helaas bij Nederlandse clubs. We hebben het nu over spelers, maar dan we vergeten Marc (Overmars, red.) en Erik (Ten Hag, red.) nog. Er is veel weggevallen en we hebben daar best wel wat pech mee gehad."