Feyenoord-kwartet topfit door personal trainer: 'Voetballers zijn lui'

Feyenoord-kwartet topfit door personal trainer: 'Voetballers zijn lui'

16-04-2023 09:15
148

Dat spelers als Orkun Kökcü en Lutsharel Geertruida topfit ogen bij Feyenoord, is niet zonder reden. Samen met ploeggenoten Danilo en Mohamed Taabouni trainen ze een paar keer per week in de sportschool van personal trainer Jordan Kroon.

De Feyenoord-spelers komen bij Kroon ook toppers uit andere sporten tegen. "Daardoor worden voetballers geconfronteerd met hoe hard met name de individuele sporters eigenlijk trainen voor hun doelen", stelt hij in gesprek met de NOS. "Ik durf wel te stellen dat voetballers lui zijn. Voetballers zijn gewend aan de ondergrens te werken. Dus ze zijn niet gewend om hard te trainen en buiten hun comfortzone te komen. Echt diep in de rode zone te komen."

Kökcü en de andere Feyenoorders kwamen via Tyrell Malacia bij Kroon terecht. "Ik heb heel lang tegen Malacia gezegd dat hij hem eens mee moest nemen. Iedereen kon wel zien dat het een groot talent was, maar het kwam er nooit uit. Hij bleef kwakkelen met blessures en speelde vaak vanaf de zestigste minuut minder goed. Het was heel wisselvallig. Dit seizoen is hij juist heel constant."

Samen met zijn vader ontwikkelde Kroon een methode voor sporters. "We werken op de bovengrens van de fysieke en mentale capaciteiten van de sporter. Daardoor zie je een enorme ontwikkeling." In het verleden was Feyenoord juist niet blij met Kroon. Stefan de Vrij moest zijn aanvoerdersband inleveren toen bleek dat hij bij de personal trainer kwam. Inmiddels zit Kroon echter in een groepsapp met de hoofd performance en arts van de Rotterdammers.

Komt het dan door Kroon dat Feyenoord dit seizoen zo fit oogt? "Dat heeft wel degelijk te maken met de fysieke voorwaarden, maar die credits moeten we natuurlijk ook aan Arne Slot geven. Slot heeft ook een andere trainingsmethode en een andere tendens gebracht bij Feyenoord."