Heitinga wijst Álvarez-vervanger aan en heeft slecht nieuws over tweetal

Heitinga wijst Álvarez-vervanger aan en heeft slecht nieuws over tweetal

21-04-2023 16:01 Laatste update: 18:02
80

Calvin Bassey maakt zondag tegen PSV zijn basisrentree voor Ajax. John Heitinga onthult op het persmoment van vrijdag in aanloop naar de clash in Eindhoven dat hij een beroep doet op de verdediger.

De voorbije weken moest Bassey het doen met een reserverol. Door de schorsing van Edson Álvarez keert hij terug in de ploeg. "Bassey gaat spelen", aldus Heitinga. "Of hij uit de gratie is geraakt? Nee, hoor, alleen de laatste wedstrijden hebben we voor Álvarez links centraal gekozen. Die is nu geschorst. Dan is het poppetje voor poppetje in dit geval."

Heitinga ontkracht dat Bassey 'er niets van kan'. "Calvin is een heel, heel goede verdediger. We gaan kijken met welke spelers we het best tegen PSV kunnen spelen. Daar gaat Calvin een belangrijke rol in spelen." Heitinga noemt Bassey een 'leergierige jongen'. "Hij heeft kwaliteiten, die anderen niet hebben. Dij wij moeten zorgen, dat hij in zijn kracht komt te spelen. Ik ben ervan overtuigd dat hij zondag een goede prestatie gaat leveren."

Tekst gaat verder onder de video

In het Philips Stadion kan Heitinga geen beroep doen op Devyne Rensch en Mohammed Kudus. Beiden kampen met hamstringklachten en zijn niet fit genoeg voor zondag. De Ajax-trainer stelt dat de finale van de KNVB Beker, volgende week zondag, een race tegen de klok wordt.