Poldervaart is aan de beterende hand: 'Wedstrijden bezocht, maar onder de radar'

Poldervaart is aan de beterende hand: 'Wedstrijden bezocht, maar onder de radar'

26-04-2023 14:47
5

Adrie Poldervaart is aan de beterende hand. De trainer van De Graafschap is uit de roulatie door het Guillain-Barré Syndroom, maar zat 'onder de radar' weer op de tribune bij De Superboeren.

Twee maanden geleden werd Poldervaart voor langere tijd opgenomen in het ziekenhuis, omdat hij lijdt aan het Guillain-Barré Syndroom. Dat is een ziekte waarbij de spieren in de armen, benen en romp binnen enkele dagen of weken verzwakken. Soms kunnen mensen verlamd raken. Poldervaart zit nog niet op de bank bij De Graafschap, maar hij boekt progressie met revalideren, zo vertelt hij tegenover de clubkanalen.

"Zo zwem ik onder meer en natuurlijk loop ik. De afgelopen weken heb ik ook een eerste stap gezet door wedstrijden van het eerste elftal te bezoeken", zegt Poldervaart. "Dat heb ik bewust onder de radar gedaan om de jongens niet te storen in hun wedstrijdbeleving. Het was prachtig om hen op een volle De Vijverberg te zien spelen. Het is een traject waarbij ik alle vertrouwen heb dat ik fysiek goed terug zal keren."