Pelupessy: 'Je tekent bij een prachtige club en een jaar later sta je in de KKD'

Pelupessy: 'Je tekent bij een prachtige club en een jaar later sta je in de KKD'

07-05-2023 22:24
26

De degradatie van FC Groningen komt gigantisch hard aan bij iedereen die de club een warm hart toedraagt, zo ook bij aanvoerder Joey Pelupessy. De middenvelder was na afloop bij RTV Noord op zoek naar woorden om het rampseizoen samen te vatten. 

Na het 1-1 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles was het klaar voor Groningen, dat volgend seizoen zijn wedstrijden moet afwerken in de Keuken Kampioen Divisie. "Heel pijnlijk. Ik vind het moeilijk om woorden te vinden, maar als je bij een prachtige club tekent en je staat bijna een jaar later in de Keuken Kampioen Divisie… dat had ik mijzelf niet voorgesteld", aldus  Pelupessy. 

De degradatie zat er al lang aan te komen, constateert de middenvelder. "Er is heel veel gebeurd. Het is niet één incident geweest. Het is een optelsom van alles." Op de vraag of hij zichzelf in de KKD ziet spelen, reageert hij heel nuchter. "Ik moet wel. Ik heb een tweejarig contract en ik ga er vanuit dat ik hier blijf en mijn contract dien ik dan ook uit. Als dat niet het geval is, moeten we daarover spreken."