'Milan verlengt met sterspeler en is onder meer Real Madrid te snel af'

'Milan verlengt met sterspeler en is onder meer Real Madrid te snel af'

10-05-2023 16:53 Laatste update: 17:26
9

AC Milan heeft het contract van Rafael Leão tot 2028 weten te verlengen, meldt onder meer The Athletic. De Portugese vleugelspeler blijft daarmee uit de handen van onder meer Real Madrid en Chelsea FC.

Het toonaangevende Britse medium stelt dat de 23-jarige speler zijn handtekening onder een vernieuwd, vijfjarig contract heeft gezet. Het oorspronkelijke contract van Leão zou volgende zomer aflopen. Volgens La Gazetta dello Sport wilden onder meer Real Madrid en Chelsea toeslaan. De aanvaller gaat ongeveer zeven miljoen euro per jaar verdienen, maar ziet wel zijn ontsnappingsclausule van 150 miljoen euro verdwijnen.

Het is nog onduidelijk of de Portugees woensdagavond in actie komt in de halve finale van de Champions League. Leão was dit seizoen vaak de redder in nood bij de Rossoneri en was dit seizoen al goed voor twaalf goals en acht assists in de Serie A. AC Milan neemt het tegen Internazionale op in het miljardenbal. Trainer Stefano Pioli liet eerder al weten dat de kans aanwezigheid is dat Leão speelt. "Als de tests positief zijn, zou hij zelfs kunnen starten", meent de trainer.