Makkelie wil niks weten van kritiek: 'Hebben dit toch met zijn allen afgesproken'

Makkelie wil niks weten van kritiek: 'Hebben dit toch met zijn allen afgesproken'

13-05-2023 10:48
101

Danny Makkelie legde gisterenavond de wedstrijd tussen FC Twente en NEC tijdelijk stil vanwege een bekertje dat op het veld werd gegooid. Tijdens de staking gaf de arbiter uitleg over de regels rond het gooien van een bekertje en was hij erg blij dat er niemand werd geraakt.

"Ik had het niet gezien", vertelt Makkelie bij ESPN over het incident met het bekertje. "Mijn assistent zag het en we hebben beelden van de VAR die het kunnen checken. Jasper Cillessen kan hem gelukkig net ontwijken, anders waren we nu al klaar geweest. We hebben dit met zijn allen afgesproken, dus het is ook totaal niet nodig dat het voorkomt."

Makkelie kreeg nog vaak het verwijt dat het maar om één bekertje ging, maar de arbiter blijft strak de regels volgen. "Dan maakt het niet uit of het om één of drie bekertjes gaat, we hebben dit gewoon met zijn allen afgesproken. Dit is een signaal ook. We zitten in een fase waarin we hebben gezegd dit willen we niet, dan moet je ook niet zeuren als het om één bekertje gaat. Wees gewoon verstandig."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!