Van Bommel tempert euforie bij kampioenskandidaat Antwerp: 'Zou arrogant zijn'

Van Bommel tempert euforie bij kampioenskandidaat Antwerp: 'Zou arrogant zijn'

19-05-2023 17:56 Laatste update: 18:10
19

Mark van Bommel laat zich niet van de wijs brengen door de uitstekende resultaten die hij de laatste weken boekt met Royal Antwerp FC. De trainer, die de club de eerste landstitel sinds 1957 kan schenken, tempert het enthousiasme. 

Antwerp heeft nog drie wedstrijden op het programma staan, waarvan de eerste komende zondag, uit tegen Club Brugge. De Bruggenaren spelen geen rol van betekenis meer in de Belgische titelstrijd, maar dat zegt volgens Van Bommel helemaal niets. 

"Een ploeg als Club Brugge gaat thuis in de Champions’ Play-offs niet op halve kracht spelen", aldus de oud-trainer van PSV, geciteerd door Het Laatste Nieuws. "De uitgangspositie voor Club is dat ze geen kampioen meer kunnen worden omdat ze zoveel punten achter staan, maar dat je je daarom zomaar gewonnen geeft, daar ga ik niet vanuit."

Het kampioenschap is überhaupt nog geen onderwerp van gesprek, merkt Van Bommel op. "Waarom zouden we over de titel spreken als we een punt voorstaan? Het zou arrogant zijn als we dat nu doen omdat we bovenaan staan na drie wedstrijden in de Champions’ Play-Offs. Het kan nog elke speeldag veranderen", besluit de Nederlander. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!