Perez ziet koppende Brobbey: 'Bijzonder wat Ajax heeft samengesteld'

Perez ziet koppende Brobbey: 'Bijzonder wat Ajax heeft samengesteld'

22-05-2023 15:50
40

Brian Brobbey was zondag belangrijk voor Ajax met een treffer in het Eredivisie-duel met FC Utrecht, maar hij wekte ook verbazing. Enkele opgelegde kopkansen waren niet aan de 21-jarige spits besteed.

Na ruim drie minuten kon Brobbey vrij inkoppen uit een voorzet van Dusan Tadic, maar hij liet de bal slapjes op zijn hoofd vallen. "Dit vind ik een heel gek moment", zegt Kees Luijckx bij Dit Was Het Weekend. "Het is het natuurlijk niet, maar je zou bijna zeggen dat het werkweigering is. Dit is gewoon een bal op je hoofd laten vallen. Misschien was het de zon?", vraagt de vertwijfelde oud-prof zich af.

Perez ontkracht de woorden van Luijckx meteen. "Brobbey kan niet koppen. Dat kan hij écht niet. Ik kan ook niet metselen. Als ik dat ga doen, lijkt het ook op werkweigering. Dit is gewoon onkunde. That's it. Soms kun je bepaalde dingen niet, dan ziet het er heel knullig uit. Net als dat iemand die stijf links is, met rechts schiet. Dan zeg je ook: wat is dit, je speelt toch in Ajax 1? Maar dat is niet zo. Als Tadic vanaf twintig meter met rechts schiet, is het ook niets. Als spits is het alleen onhandig dat je niet kunt koppen. Daarom moet hij dit soort dingen gaan trainen. Doelpunten maken kan hij wel, hij heeft meerdere kwaliteiten."

De Deen trekt het niet kunnen koppen van Brobbey nog een stukje breder. "Weet je hoeveel Ajax mist voor een compleet elftal? Ze hebben niemand voorin die kan koppen en niemand die normaal een vrije trap kan nemen. Het is echt bijzonder wat ze samengesteld hebben. Ik vind het erger dat ze niemand hebben die een vrije trap fatsoenlijk kan nemen. Ik vind dat een groot gebrek in een selectie. Het is ideaal om te hebben als je de wedstrijd niet open kunt breken met normaal spel."