NAC ziet Eredivisie-terugkeer opdoemen: 'Heb altijd in het team geloofd'

NAC ziet Eredivisie-terugkeer opdoemen: 'Heb altijd in het team geloofd'

23-05-2023 18:15 Laatste update: 18:20
19

Peter Hyballa droomt van promoveren naar de Eredivisie met NAC Breda. Dinsdagavond begint voor de Brabanders de eerste ronde van de play-offs, waarin MVV de tegenstander is. 

"Mijn doel vanaf de eerste dag was play-offs halen", aldus Hyballa in gesprek met ESPN. "Of we nou vierde, vijfde of achtste werden, play-offs halen zat altijd in mijn hoofd.' NAC kreeg in de vorm van blessures een aantal tegenslagen te verwerken, maar haalde het toch. "Ik heb altijd in het team en in mezelf geloofd", vervolgt Hyballa. 

Vanaf 21.00 uur rolt de bal in het Rat Verlegh Stadion. Dan is MVV de tegenstander. Komende zaterdag staat de return op het programma. Mocht NAC die horde overleven, dan plaatst het zich voor de halve finale. Een terugkeer naar de Eredivisie is dichtbij, proeft de Duitser. "Kijk, ik ben hier teruggekomen en iedereen droomt dan natuurlijk. Deze club wil natuurlijk altijd in de Eredivisie spelen. De komende wedstrijden worden fifty-fify-wedstrijden. Dromen mag altijd, dromen is fantastisch."

NAC was in het seizoen 2018/19 voor het laatst actief op het hoogste niveau. Toen eindigde het als achttiende, onder De Graafschap en Excelsior.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!