Buijs wil aanvallend spelen met Fortuna: 'Zo vaak als het kan, dat is de intentie'

Buijs wil aanvallend spelen met Fortuna: 'Zo vaak als het kan, dat is de intentie'

10-06-2023 17:23 Laatste update: 18:03
56

Danny Buijs heeft het gevoel dat het heel goed klikt tussen hem en zijn nieuwe club Fortuna Sittard. De veertigjarige oefenmeester, die vrijdag officieel werd gepresenteerd, kan niet wachten om aan de slag te gaan. 

"Ik ben een jongen die best wel veel op zijn gevoel afgaat", aldus Buijs in een interview met Voetbal International. "En vanaf mijn eerste gesprek met Fortuna had ik een heel goed gevoel. Er was een vonkje, en dat is gebleven in de gesprekken erna. En ik had het gevoel dat dat vanaf de andere kant net zo was. Daarom ga ik dit doen. Ik heb enorm veel zin om te starten bij Fortuna en er hopelijk iets moois van te maken."

Buijs werd drie weken geleden voor het eerst benaderd door Fortuna. Al snel bekroop de oud-middenvelder het gevoel dat hij heel goed past bij de nummer dertien van afgelopen seizoen. "Elke club heeft zijn eigen identiteit, waarbij je sommige regio’s in Nederland best met elkaar kunt vergelijken. Ik heb het gevoel dat het tussen mij en Fortuna goed moet klikken, gezien de historie en de cultuur."

Buijs, die na zijn ontslag bij KV Mechelen werd gepolst door onder meer ADO Den Haag en FC Groningen, zal het komend seizoen moeten stellen zonder de gestopte Burak Yilmaz. De verwachting is dat nog meer grootverdieners zullen vertrekken. Zorgen maakt hij zich echter niet. "Ik heb geen garanties over spelers die komen of blijven, maar met de mensen die er zitten heb ik er vertrouwen in dat we straks weer een Eredivisiewaardig elftal hebben. En dan is aan ons de taak er het maximale uit te halen."

Aanvallend voetbal
Buijs hoopt dat maximale er met een offensieve speelwijze uit te halen. "Zo vaak als het kan, kansen creëren en goals maken. Dat is de intentie. Het belangrijkste is dat je elkaar vindt in een werkwijze en elkaar onderweg kritisch blijft benaderen en bijsturen."