Spertsyan reageert voor het eerst op mogelijke transfer naar Ajax

Spertsyan reageert voor het eerst op mogelijke transfer naar Ajax

12-06-2023 12:14 Laatste update: 12:42
24

Eduard Spertsyan heeft voor het eerst gereageerd op de interesse die Ajax in hem heeft. De aanvallende middenvelder van FK Krasnodar weet naar eigen zeggen niks van dat nieuws, al krijgt hij wel het advies om naar Amsterdam te verhuizen.

"Een transfer naar Ajax? Ik weet van niks", laat Spertsyan weten in de Russische pers. De laatste dagen focuste hij zich naar eigen zeggen volledig op de bekerfinale tussen Krasnodar en CSKA Moskou. Die ging verloren na strafschoppen. Spertsyan benutte de eerste penalty van de serie. "Ik zie het best zitten om in Europa te spelen, maar laten we het allemaal afwachten", zegt hij.

Ajax zou negen miljoen euro moeten betalen voor de 23-jarige Spertsyan, die in Rusland tot medio 2026 vastligt. De aanvallende middenvelder, die ook op de vleugels uit de voeten kan, was het afgelopen seizoen goed voor veertien goals en veertien assists. Ook Olympique Marseille, de nummer drie van de Ligue 1, zou in de markt zijn.

'Spertsyan moet niet twijfelen'
Als de Russische voetballegende Alexander Mostovoy in de schoenen van Spertsyan zou staan, was de keuze voor Ajax snel gemaakt. "Als Ajax een aanbod doet, moet hij niet twijfelen en er zeker mee instemmen", aldus Mostovoy tegen RIA Novosti. "Ajax staat bekend om het opleiden van jonge spelers. Natuurlijk is er veel concurrentie en zal hij voor zijn plek moeten vechten, maar Spertsyan moet het in elk geval proberen."