'Toptransfer voor ADO: FC Basel maakt één miljoen euro over naar Den Haag'

'Toptransfer voor ADO: FC Basel maakt één miljoen euro over naar Den Haag'

20-06-2023 10:06
44

Finn van Breemen heeft een toptransfer te pakken. De twintigjarige centrumverdediger verlaat ADO Den Haag en heeft een meerjarig contract bij FC Basel getekend.

ADO maakt geen melding van de hoogte van de transfersom, maar volgens Omroep West gaat er één miljoen euro gemoeid met de overstap. Op zijn negende kwam Van Breemen in de jeugdopleiding van ADO, om in mei 2022 zijn debuut in de hoofdmacht te maken. Uiteindelijk speelde de verdediger 22 officiële duels in het shirt van de Residentieclub.

"We zijn ontzettend trots dat Finn, als kind van de club, een transfer maakt naar deze topclub in Zwitserland", zegt technisch directeur Joris Mathijsen op de clubsite. "Na het voorbije seizoen groeide de interesse van meerdere clubs en FC Basel was al snel concreet voor de diensten van Finn. Het is voor Finn natuurlijk een mooie stap die we hem van harte gunnen en een groot compliment aan de jeugdopleiding van de club."

Van Breemen reageert zelf ook op zijn transfer. "Ik wil graag ADO Den Haag en de supporters heel erg bedanken voor alles wat ze voor me betekend hebben en de steun die ik altijd ontvangen heb van iedereen. Ik heb een geweldige tijd hier gehad en me kunnen ontwikkelen tot de speler die ik nu ben. Deze club is als een tweede huis voor mij en zal dat altijd blijven."