Van de Ven over de aanvoerdersband en Spurs: 'Heb het wel doorgestuurd gekregen'

Van de Ven over de aanvoerdersband en Spurs: 'Heb het wel doorgestuurd gekregen'

25-06-2023 07:42 Laatste update: 10:24
33

Micky van de Ven vindt het een eer om de aanvoerdersband van Jong Oranje te dragen. De verdediger, wiens naam volgens Fabrizio Romano op de shortlist van Tottenham Hotspur staat, kreeg de band na de wissel van Quinten Timber. 

Timber is de eerste aanvoerder van Jong Oranje, dat zaterdag zijn tweede groepsduel op het EK O21 gelijkspeelde tegen Portugal (1-1). De middenvelder van Feyenoord kreeg al snel een gele kaart, werd in de tweede helft gewisseld en mist het volgende én beslissende duel met de leeftijdsgenoten van Georgië. Van de Ven is reserve-captain. "Het is natuurlijk een eer om de band om je arm te hebben", aldus de linkspoot na afloop in gesprek met Voetbal International. 

Wedden

Meer odds

"Quinten doet dat ook heel goed hoor, logisch dat hij eerste aanvoerder is. Maar het is natuurlijk mooi om die band te pakken als hij er af gaat", vervolgt de 22-jarige verdediger van VfL Wolfsburg, die concludeert dat die rol wel bij hem past. "Ik denk dat je je zelfde spel moet spelen. Alleen je moet je natuurlijk laten horen, dat is het belangrijkste. Daar heb ik niet zoveel moeite mee."

Van de Ven werd ook nog even gevraagd naar het nieuws dat Fabrizio Romano zaterdag meldde. Spurs lijkt de oud-speler van FC Volendam serieus in beeld te hebben. "Ik heb het wel doorgestuurd gekregen, ik heb het gezien. Wat ik al vaker heb gezegd: het gaat nu echt via mijn zaakwaarnemer. Als er serieuze dingen gaan komen, dan belt hij mij", reageert Van de Ven. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!