Groningen nog niet klaar op transfermarkt: dubbele cijfers aan nieuwe aanwinsten

Groningen nog niet klaar op transfermarkt: dubbele cijfers aan nieuwe aanwinsten

25-06-2023 11:50
264

Dick Lukkien is zondag gepresenteerd als nieuwe trainer van FC Groningen. Samen met algemeen directeur Wouter Gudde is hij duidelijk over de ambitie voor komend seizoen: de Trots van het Noorden moet direct terug naar de Eredivisie.

Gudde stelt dat er afgelopen seizoen 'veel fout is gegaan'. "We zijn met de billen bloot gegaan. Wij vragen niet om vergiffenis, want ik kan het mezelf nog niet eens vergeven. Maar blijven hangen in de negativiteit van vorig seizoen gaat de club op geen enkel vlak helpen." De Groningen-directeur ziet dat veel fans hun seizoenkaart verlengen, sponsoren de club trouw blijven en dat er al vijf nieuwe spelers zijn aangetrokken. 

Lukkien twijfelde ondanks de degradatie niet om aan de slag te gaan in De Euroborg. "Het was een dramatisch seizoen voor de FC, maar daarin zijn nog heel veel mooie dingen gebeurd. Voor zover je daarvan kunt spreken. Als je kijkt naar het aantal verkochte seizoenkaarten, hoe het leeft… Ik wilde hier werken en kreeg al snel een goed gevoel bij de leidinggevende mannen. Die zijn diep bij zichzelf te rade gegaan wat er beter moet. Het is het afgelopen seizoen veel te veel over andere dingen gegaan. Maandag moet het bij het koffieapparaat weer over voetbal gaan, over de goals van Kevin van Veen."

Dat gevoel leeft ook bij de achterban, merkt Lukkien. "We gaan er alles aan doen om deze club terug te brengen waar hij zonder meer hoort: in de Eredivisie. Ik kwam gisteren in de supermarkt iemand tegen die me zei dat er genoeg geluld is en dat het tijd is voor daden. Daar sluit ik me bij aan."

De Groningers versterkten zich al met keepers Michael Verrips (huur) en Hidde Jurjus, rechtsback Daniël Beukers, centrale verdediger Marco Rente en spits Kevin van Veen. "Wij vinden, ervan uitgaande dat Johan Hove gaat vertrekken, er nog zo'n type middenvelder bij moet. Iemand die box-to-box kan spelen. En we zijn nog op zoek naar een ander type spits, die door de lucht wat kan betekenen. Daarnaast willen we ons aan de buitenkanten voorin nog versterken."

Gudde beaamt daarnaast dat Groningen in de markt is voor Cambuur-linksback Marvin Peersman. Ook Nick Bakker, die in de voorbereiding aansluit, zou zich nog bij de selectie van Lukkien kunnen voegen. Dan zou het om in totaal om elf nieuwe spelers gaan.

Floris van der Linden was in beeld als stand-in van Van Veen, maar de amateur bleef liever bij Spakenburg mede vanwege een maatschappelijke carrière. "Jammer, de deur stond wagenwijd voor hem open", stelt Gudde bij ESPN