'Internazionale legt zich neer bij vertrek Onana en meldt zich in Duitsland'

'Internazionale legt zich neer bij vertrek Onana en meldt zich in Duitsland'

06-07-2023 23:50
33

Internazionale zou Yann Sommer willen verleiden tot een overstap naar Italië. Dat meldt Fabrizio Romano donderdag. Met de interesse in de Zwitser sorteert Inter voor op een vertrek van André Onana naar Manchester United.

De gesprekken rond Onana gaan dermate richting een eventuele deal dat Inter is gaan rondkijken naar mogelijke opvolgers. De club mikt met Sommer op een ervaren kracht en daarnaast hopen de Italianen ook de 21-jarige Anatoliy Trubin van Shakhtar Donetsk te halen als talentvolle doelman achter de Zwitser. Zowel Sommer als Trubin zouden niet onwelwillend tegenover een transfer naar Italië staan.

Sommer werd afgelopen januari ook al gelinkt aan Inter, maar toen werd hij naar Bayern München gehaald om de keepersproblemen op te lossen. Manuel Neuer brak zijn been en daarom was er een vervanger nodig. Sommer keepte uiteindelijk 25 duels voor Bayern München. De Zwitser heeft nog een contract tot 2025, maar hij heeft een speciale clausule in die verbintenis. Daarin staat dat hij voor negen miljoen euro weg mag, hetzelfde bedrag als waarvoor Bayern hem kocht.