PSV jubelt na komst Pepi: 'Dus is het ook een transfer voor de toekomst'

PSV jubelt na komst Pepi: 'Dus is het ook een transfer voor de toekomst'

07-07-2023 12:44
98

Bij PSV is men dolblij met de komst van Ricardo Pepi. De Amerikaanse spits zette vrijdag - zoals aangekondigd - zijn handtekening onder een vijfjarig contract in Eindhoven.

"Ricardo heeft de eigenschappen die wij zoeken in een aanvaller, de eigenschappen van een PSV'er", verklaart directeur voetbalzaken Earnest Stewart op de clubsite. "Hij heeft op meerdere plekken bewezen een doelpuntenmaker te zijn en daar werkt hij super hard voor. Het zegt genoeg dat hij bij FC Groningen zo'n groot deel van de goals voor zijn rekening nam."

Pepi maakte afgelopen seizoen 12 van de 31 Groningse doelpunten in de Eredivisie. Bij FC Augsburg, dat minimaal acht miljoen en maximaal tien miljoen euro voor de Amerikaanse spits ontvangt, bleef de teller steken op nul goals.

Stewart vindt het een 'fijne gedachte' dat de nieuwe trainer Peter Bosz nu meerdere opties heeft in de aanval van PSV. "Met Luuk de Jong hebben we de beste kopper van Nederland, maar gezien de hoeveelheid wedstrijden die je speelt, wil je op elke positie dubbel bezet zijn. Ricardo is nog erg jong dus is ook een transfer voor de toekomst."