Memphis: 'Belde met Mendy toen hij achter tralies zat, zag geen kwaad in hem'

Memphis: 'Belde met Mendy toen hij achter tralies zat, zag geen kwaad in hem'

15-07-2023 19:45
197

Memphis Depay heeft het op social media opgenomen voor Benjamin Mendy. De Frans international had meerdere aanklachten voor aanranding en verkrachtingen aan zijn broek hangen, maar is volledig vrijgesproken.

Op Twitter reageert Memphis op de zaak rond Mendy, die op dit moment clubloos is nadat zijn contract afliep bij Manchester City. 'Hij is overal van vrijgesproken, dus wat doen we nu? Wie gaat deze broeder helpen met genezen? Wie wordt verantwoordelijk voor de schade rond zijn naam? Hoe krijgt hij zijn carrière terug?', vraagt Memphis zichzelf hardop af.

'Hij heeft een jarenlange investering gedaan om profvoetballer te worden... Wat nu!? Ik heb nooit gesproken over dit onderwerp, omdat ik niet alle details kende. Maar ik heb wel een keer met Mendy via FaceTime gesproken, toen hij achter de tralies zat', vervolgt Memphis. 'Ook heb ik hem een paar keer op het veld ontmoet. Ik zag geen kwaad in de man.'

'We kunnen niet accepteren dat dit ons als atleten overkomt. Wie gaat er voor ons opkomen in tijden van nood als de schade al is aangericht? Draai je hoofd er niet voor om, mensen', besluit Memphis. Mendy organiseerde tussen 2018 en 2021 (seks)feestjes in zijn villa. De 28-jarige linksback heeft altijd volgehouden dat hij nooit een vrouw heeft gedwongen tot het hebben van seks.