Bruggink maakt na tip van 'boss' Ten Hag werk van komst Man United-aanvaller

Bruggink maakt na tip van 'boss' Ten Hag werk van komst Man United-aanvaller

20-07-2023 14:50
79

FC Twente hoopt Facundo Pellistri over te nemen van Manchester United. Dat bevestigt Arnold Bruggink. De nieuwe technisch directeur in Enschede maakte na een tip van Erik ten Hag werk van de mogelijke komst van de Uruguayaanse aanvaller.

Bruggink stelt in de podcast De Ballen Verstand van TC/Tubantia dat er contact is tussen Twente en Pellistri. "Het helpt dat Ten Hag de club kent. We hebben aangegeven wat wij Pellistri kunnen bieden. Hoe hij ons kan helpen, hoe wij hem kunnen helpen... Uiteindelijk bepaalt de speler zelf, maar in Engeland is the boss belangrijk en in dit geval is dat natuurlijk Ten Hag, uit Twente."

Ten Hag heeft Pellistri hoogstpersoonlijk getipt, erkent Bruggink. Zelf was hij de talentvolle Uruguayaan toen ook al op het spoor. "Hij is een rechtsbenige rechterspits, dus wat anders dan Vaclav Cerny (vertrokken naar VfL Wolfsburg, red.). Hij heeft een heel goede dribbel, diepte in zijn spel en zijn statistieken bij Uruguay zijn heel goed. Met name qua assists, scorend is het iets minder. Maar Pellistri kan een heel goede speler voor ons zijn. Dat het een huurling is, is niet erg."

Duidelijk is dat Pellistri op huurbasis mag vertrekken bij Manchester United. FC Twente zit nu in de wachtkamer. De 21-jarige aanvaller speelde afgelopen seizoen tien officiële wedstrijden onder Ten Hag en ligt tot medio 2025 vast op Old Trafford. Hij kwam in 2020 voor bijna tien miljoen euro over van het Uruguayaanse Peñarol en werd daarna twee keer verhuurd aan Deportivo Alavés. Ook maakte hij minuten op het WK in Qatar.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!