'Kwam voor Letsch naar Vitesse, toen kwam Cocu en hadden we een meningsverschil'

'Kwam voor Letsch naar Vitesse, toen kwam Cocu en hadden we een meningsverschil'

26-07-2023 07:28
40

Mitchell Dijks is blij met zijn stap naar Fortuna Sittard. De dertigjarige linksback maakte na een teleurstellend seizoen bij Vitesse transfervrij de overstap naar Limburg.

Dijks keerde in september 2022, na vier seizoenen bij Bologna te hebben gespeeld, terug in Nederland. "Ik kwam voor Thomas Letch. Toen kwam er een nieuwe trainer", doelt hij in gesprek met ESPN op Phillip Cocu. "Er kwam een meningsverschil tussen ons. Hij vond me niet fit genoeg, waardoor ik op de bank belandde. Daardoor speelde ik niet veel wedstrijden meer."

Bij Fortuna krijgt Dijks te maken met Danny Buijs. Met die trainer heeft Dijks naar eigen zeggen goede gesprekken gevoerd. "Ik heb nu een trainer nodig die het écht in mij ziet zitten. En een technisch directeur die mij dagelijks appt met 'de tractor'", lacht hij, verwijzend naar zijn bijnaam Il Trattore, die hij in Italië kreeg.

Hoewel Dijks bij onder meer Ajax en Bologna heeft gespeeld, ziet hij Fortuna als een juiste stap in zijn loopbaan. "Ik denk niet dat het een stap achteruit is. Ik wil gewoon kilometers maken en ben super dankbaar dat Fortuna mij heeft opgepikt. Dat wil ik hen nu terugbetalen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Mahmoud El Boustati!