Stewart reageert op vertrek Simons bij PSV: 'Had ik ook zo gedaan'

Stewart reageert op vertrek Simons bij PSV: 'Had ik ook zo gedaan'

28-07-2023 09:51 Laatste update: 10:37
77

Technisch directeur Earnest Stewart baalt nog steeds van het vertrek van Xavi Simons bij PSV. Dat vertelt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Toch kijkt de beleidsbepaler ook terug op een goede periode en koestert hij dat ene jaar met het aanvallende talent.

"Als ik de deal om hem te halen nu zo zou kunnen sluiten zoals het vorig jaar hier is gebeurd, zou ik dat ook doen", vertelt Stewart. De 54-jarige directeur was ten tijde van de transfer nog niet werkzaam bij PSV. "Met de kennis die er destijds was, maar daar ben ik niet bij geweest, had hij zonder clausule waarschijnlijk niet hier gespeeld." Simons kon uiteindelijk voor zes miljoen euro teruggekocht worden door Paris Saint-Germain.

Wedden

Meer odds

Stewart wist dat het lastig ging worden om Simons te behouden, maar hij bleef er toch in geloven. "Ik had hem heel graag gehouden en we hebben er veel energie ingestoken, maar het is niet gelukt en dus gaan we verder met de spelers die we wel hebben." Simons koos uiteindelijk voor een huurperiode bij RB Leipzig in de Duitse Bundesliga. Daarna zal hij terugkeren bij PSG.