Update: Cavani vertrekt na 16 jaar uit Europa: El Matador naar Argentinië

Update: Cavani vertrekt na 16 jaar uit Europa: El Matador naar Argentinië

29-07-2023 20:47 Laatste update: 20:47
16

Edinson Cavani vertrekt na ruim zestien jaar uit Europa. De 36-jarige spits verruilt Valencia voor Boca Juniors, melden Argentijnse media en Fabrizio Romano.

Cavani tekent een contract voor anderhalf jaar bij de Argentijnse grootmacht. De 136-voudig international van Uruguay bleef het afgelopen seizoen steken op zeven treffers in 28 duels voor Valencia. Sinds een Copa del Rey-duel met Sporting Gijón in januari stond hij al droog. In La Liga kwam hij sinds oudjaarsdag zelfs niet meer tot scoren. Los Che was daarom bereid om hem transfervrij te laten gaan.

Boca Juniors hapt nu toe en haalt hem terug naar Zuid-Amerika. Cavani bewandelde in 2007 de omgekeerde weg, toen hij van Danubio naar Palermo ging. El Matador groeide in de jaren die volgden uit tot een gevreesde goalgetter bij clubs als Napoli en Paris Saint-Germain. Een overstap naar Manchester United in 2020 was minder succesvol en ook bij Valencia bleek hij zijn oude niveau niet meer te kunnen benaderen.

Update: Boca Juniors heeft Edinson Cavani gepresenteerd. De spits tekent in Argentinië een contract voor achttien maanden. Cavani gaat transfervrij weg bij Valencia, nadat hij te horen kreeg dat hij mocht vertrekken.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Gill Swerts!