Politie wijst Ziyech niet aan als verdachte van Rolls Royce-crash, ondanks 'juice'

Politie wijst Ziyech niet aan als verdachte van Rolls Royce-crash, ondanks 'juice'

02-08-2023 19:42 Laatste update: 19:48
96

Aanwijzingen wijzen erop dat Hakim Ziyech zelf zijn Rolls Royce in de prak reed, maar de speler van Chelsea is desondanks geen verdachte in de zaak. Dat laat de politie in een verklaring weten.

Afgelopen weekend werd duidelijk dat de auto van Ziyech, met een waarde van ruim 500.000 euro, is gecrasht in Amsterdam. Een vriend van de Marokkaans international zou achter het stuur hebben gezeten en Ziyech op de bijrijdersstoel. Verschillende juice channels spreken dat verhaal echter tegen. Volgens die kanalen zou de linkspoot de botsing met een andere auto en fiets zelf hebben veroorzaakt, maar daarna snel van plek zijn gewisseld met zijn vriend. Op de juice channels doken er ook foto's op van dat vermeende moment.

In een persbericht laat de politie weten dat er 'onvoldoende gronden' zijn om de bijrijder, Ziyech dus, aan te wijzen als verdachte. 'Naar aanleiding van de aanrijding hebben agenten contact gehad met diverse getuigen', schrijft de politie. 'Eén van hen verklaart dat hij na de aanrijding heeft gezien dat iemand bij de Rolls Royce wegrende.'

'Ook zijn - op voornamelijk sociale media - allerlei verhalen terug te lezen waarin gesuggereerd wordt dat iemand anders de Rolls Royce bestuurd zou hebben tijdens de aanrijding. De verklaring van de getuige en de suggesties die in media worden gewekt, geeft de politie op dit moment echter niet voldoende gronden om iemand anders dan de persoon die zich heeft uitgegeven als bestuurder van de Rolls Royce aan te merken als verdachte in deze zaak.'

Als de politie Ziyech er uiteindelijk toch van zou verdenken gereden te hebben, is het niet bevoegd om camerabeelden op te vragen. Er zijn namelijk geen gewonden gevallen, er is alleen materiele schade. De vriend van Ziyech wordt er nu van verdacht onder invloed te hebben gereden en wordt verhoord. 'De politie moet zich in onderzoeken baseren op feiten en bewijs, niet op roddels en zogenaamde 'juice'', besluit de politie.