Twente in spagaat: 'Proberen het weg te houden van spelers, maar dat kan niet'

Twente in spagaat: 'Proberen het weg te houden van spelers, maar dat kan niet'

02-08-2023 21:40
48

FC Twente kent een lastige voorbereiding op het Conference League-treffen met Hammarby IF. Dat geeft trainer Joseph Oosting toe. Het heeft alles te maken met de rellen die vorige week plaatsvonden op de tribune van de Grolsch Veste.

Na afloop van de eerste ontmoeting tussen Twente en Hammarby (1-0) ging het helemaal mis. Fans van de twee clubs gingen massaal met elkaar op de vuist, waardoor het uitvak in Stockholm leeg blijft. "Het is wel lastig om het over de wedstrijd te hebben", geeft Oosting in gesprek met RTV Oost toe. "We zijn hier voor het voetbal heen gekomen, maar dat sneeuwt een beetje onder door de dingen die er zijn gebeurd."

Wedden

Meer odds

Zo dook er ook al een beeld op van een nieuwe knokpartij tussen de supportersgroepen. "We proberen het wel weg te houden van de spelers, maar dat lukt gewoon niet. Ik heb wel tegen mijn mannen gezegd: we moeten het klein houden en focussen op onszelf", zegt Oosting. "Het is wel een steun voor ons: trotse Twente-fans die ons naar de overwinning schreeuwen. Die zijn er nu niet, dus we moeten het met elkaar doen."

"We zijn hier voor het voetbal, dus daar pas ik me niet op aan. Het stadsloopje van morgen staat gewoon nog op de planning", is de coach van FC Twente duidelijk. "Als je het over voetbal hebt, mogen we hier niet over struikelen. Maar je ziet en proeft het zelf ook: het is toch anders."