Slot spreekt waardering uit: Hij is, ook voor mij, een trainer naar wie je kijkt

Slot spreekt waardering uit: "Hij is, ook voor mij, een trainer naar wie je kijkt"

03-08-2023 07:28
36

Arne Slot en Peter Bosz spreken in de aanloop naar de strijd om de Johan Cruijff Schaal vol lof over elkaar. Het voetbal waar de trainers van Feyenoord en PSV voor staan kan op wederzijdse waardering rekenen.

"Peter heeft het Nederlandse voetbal echt verblijd met zijn manier van spelen", zegt Slot als hij op de persconferentie wordt gevraagd wat hij van Bosz vindt. "Hij is, ook voor mij, een trainer naar wie je kijkt. Het grootste compliment dat je als trainer kunt krijgen naast het winnen van prijzen, is dat je ergens voor staat. Nou, Peter stáát ergens voor. Mooi."

Andersom is er ook waardering. "Ik ben een voetballiefhebber, maar het lukt me niet altijd om negentig minuten geconcentreerd naar voetbal te kijken", laat Bosz optekenen. "Dat lukt me wél bij het voetbal van Arne, waar ik de afgelopen twee seizoenen enorm van heb genoten. Dat vind ik een groot compliment. Feyenoord boeit, daar kun je niet omheen."

Als beginnende trainer keek Slot ook naar Bosz. "We kunnen ons allemaal de periode bij Ajax herinneren met die wedstrijden in Europa (seizoen 2016/2017, red.). Dat was geweldig om te zien."