Wieffer eerlijk: 'Hou je bek, roepen ploeggenoten dan. Hebben ze gelijk in'

Wieffer eerlijk: 'Hou je bek, roepen ploeggenoten dan. Hebben ze gelijk in'

03-08-2023 08:18
53

Mats Wieffer kan 'heel kritisch' zijn, erkent hij in een interview met het Algemeen Dagblad. Dat fanatisme zit de middenvelder van Feyenoord weleens in de weg.

Bij FC Twente, waar hij de jeugdopleiding doorliep, werd Wieffer gezien als 'lastig'. Uiteindelijk bereikte de huidige Oranje-international via Excelsior alsnog de Nederlandse top. "Ik kan heel kritisch zijn ja, dat klopt. Op ploeggenoten. Maar vooral op mezelf", reageert Wieffer in gesprek met het AD.

Wedden

Meer odds

"Echt, ik kan zo onredelijk doen als een bepaalde actie van mezelf mislukt. Wat dóe je nou?, schreeuw ik dan tegen mezelf, juist omdat ik me dan schuldig voel richting het elftal. Hou je bek, roepen ploeggenoten dan weleens. Hebben ze gelijk in. Achteraf denk ik ook geregeld: Doe niet zo gek."

Wieffer kan naar eigen zeggen doorslaan in zijn fanatisme. "Dan zie je me met mijn met kop staan schudden, dan spat de onvrede van mijn gezicht. Tevreden ben ik eigenlijk nooit." Maar: "Het fanatisme is er nog steeds, gelukkig maar. Alleen: je zult me niet meer huilend over het veld zien lopen na een verloren wedstrijd, ha."