Ajax heeft opnieuw een Haagse trainer: 'Trainingspakkie, petje op: zo was hij'

Ajax heeft opnieuw een Haagse trainer: 'Trainingspakkie, petje op: zo was hij'

05-08-2023 10:25 Laatste update: 10:24
97

Met Maurice Steijn heeft Ajax voor het eerst in zo'n dertien jaar tijd weer een Haagse trainer voor de groep staan. Stadsgenoot Martin Jol ging hem tussen 2009 en 2010 voor. Hoe lag die Haagse trainer destijds in Amsterdam? In #DoneDeal de podcast doet Ronald Graafland daar een boekje over open.

In de zomer van 2010 kwam Graafland naar Ajax. In Amsterdam was de voormalig doelman, die een rijk verleden heeft bij Feyenoord, actief als trainingskeeper. Zo maakte hij de laatste maanden van Jol bij Ajax nog mee, voordat de oefenmeester zijn ontslag indiende. "Ik kwam toen in september bij Ajax", blikt Graafland terug in #DoneDeal. "Carlo l'Ami ontfermde zich over mij, dus ik was voor Jol gewoon een trainingskeeper."

Wedden

Meer odds

"Ik weet nog dat hij zich voorstelde en zei: wat leuk dat je er bent, joh, op zo'n Haagste toon", gaat de huidige keeperstrainer van Excelsior verder. "Hoe je hem op tv ziet, zo was hij ook: trainingspakkie, petje op, maar ook bezig met grote spelers als Suárez. Het was wel echt een vaderfiguur, toen."

Amsterdam en Den Haag zijn niet altijd een gelukkige combinatie, maar Jol kende daar geen problemen mee bij Ajax. "Volgens mij lag hij toen niet slecht, als Hagenaar", zegt Graafland. "Het jaar ervoor won hij de beker en Ajax was bezig in de Champions League. Het was niet zo dat hij door het publiek of de spelers niet gepruimd werd."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Ronald Graafland!