Bosz verklaart keuze voor Teze en looft Babadi: 'Heeft al een heleboel van nature'

Bosz verklaart keuze voor Teze en looft Babadi: 'Heeft al een heleboel van nature'

04-08-2023 19:47
11

Peter Bosz heeft voorafgaand aan het duel met Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal uitgelegd waarom hij heeft gekozen voor Jordan Teze in plaats van Shurandy Sambo. Ook liet de trainer van de Eindhovenaren zich uit over Isaac Babadi, die opnieuw het vertrouwen krijgt. 

PSV treedt tegen Feyenoord aan zonder Sambo in de basiself. Teze krijgt van Bosz de voorkeur op de positie van rechtsback en is zodoende de directe opponent van Igor Paixão. "Ik denk dat we met hem een nog grotere kans hebben dan met Shurandy", aldus Bosz voor de camera van ESPN. "Dat zit ‘m in de snelheid die hij heeft. Ik verwacht dat het daarop zal aankomen."

Wat verder opvalt is dat Bosz opnieuw het vertrouwen geeft aan Babadi, die in de voorbereiding hoge ogen gooide. Het achttienjarige talent vormt een middenveld met Joey Veerman en Ibrahim Sangaré. "Het is een hele jonge jongen die nog een heleboel erbij moet krijgen, maar hij heeft ook al een heleboel van nature. Het is een jongen met een uitstekende techniek, die durft te voetballen, die tussen de linies kan spelen, hard voor het elftal werkt en wat gewoon een slimme voetballer is."

Hoge druk
Zowel Bosz als Feyenoord-trainer Arne Slot staan bekend om de hoge druk waarmee ze hun elftallen doorgaans laten spelen. Eerstgenoemde is zich ervan bewust dat alles moet kloppen, wil je op die manier spelen. "Als je het niet goed doet, dan ziet het er heel slecht uit. Dat komt omdat je dan met heel veel mensen voor de bal speelt, en als ze daar onderuit voetballen, dan kan het heel open liggen, dus je moet het wel met elkaar doen."