'Lang ging in De Kuip een duel kijken, maar toen moest hij via skybox vluchten'

'Lang ging in De Kuip een duel kijken, maar toen moest hij via skybox vluchten'

07-08-2023 21:42 Laatste update: 08-08-2023 08:00
95

Ajax-watcher, Mike Verweij, is nog altijd een fan van Noa Lang. In de podcast Kick-Off van De Telegraaf vertelt de journalist over de Ajax-tijd van de aanvaller en deelt hij een anekdote over een bezoek aan De Kuip.

"Hij lijdt soms ook wel aan zelfoverschatting", begint Verweij aan zijn anekdote. "Hij was natuurlijk bevriend met Justin Kluivert en die moest toen een keer in De Kuip spelen. Toen dacht hij ook als Ajax-speler dat hij daar gewoon in De Kuip kon zitten. Toen moest hij uiteindelijk via de skyboxen vluchten, dus dat was niet zo’n goed idee."

Lang maakte deze zomer de overstap van Club Brugge naar PSV, waardoor hij nu voor de gehele traditionele top-drie in Nederland heeft gespeeld. Vrijdag besliste hij de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord (0-1).

Lang krijgt in Nederland regelmatig kritiek door zijn gedrag, maar van Verweij zal hij dat niet krijgen. "Geen kwaad woord over Lang. Als je ook ziet hoe hij met die kinderen met een beperking omgaat, dat doet hij echt goed. Iedereen heeft een mening over hem en dat roept hij ook wel een beetje op, want hij heeft echt maling aan de hele wereld."