Van der Gijp kraakt 'FC Utrecht 3' tegen PSV: 'Heeft hij altijd pech?'

Van der Gijp kraakt 'FC Utrecht 3' tegen PSV: 'Heeft hij altijd pech?'

08-08-2023 21:32 Laatste update: 21:39
60

PSV swingde in de eerste helft tegen Sturm Graz in de derde voorronde van de Champions League. De Eindhovenaren maken een sterke indruk, maar René van der Gijp wijst ook naar de geringe Oostenrijkse tegenstand.

PSV leidt met 3-1 door goals van Isaac Babadi en Luuk de Jong (twee keer). "Die mensen kunnen er helemaal niets van", zegt Van der Gijp over Sturm Graz bij Veronica. "Ik zag net een reservespeler twee keer de bal hooghouden, die zou ik direct inbrengen. Ze leveren hem ook in als ze niet onder druk worden gezet. PSV moet er vanavond echt nog twee of drie maken. Dit is echt heel erg slecht. Ik zei vooraf: op wie gaat dit lijken, FC Utrecht? Maar het is echt Utrecht 3."

PSV speelde het eerste halfuur nog niet eens goed. Het laatste kwartier wel. Toen lieten ze Sturm Graz bijna niet meer aan de bal", vervolgt Van der Gijp, die wederom niet onder de indruk is van Sturm Graz-doelman Kjell Scherpen. "Zou Scherpen nou zijn hele leven pech houden. Je kan hem overal naartoe stompen, behalve daar", doelt hij op de 3-0 van De Jong, die de bal pal voor zijn voeten kreeg. 

Volgens Van der Gijp had PSV al op 4-1 moeten staan. Hij is kritisch op Patrick van Aanholt, die een treffer zag afgekeurd wegens buitenspel. "Waarom schiet Van Aanholt die bal nog binnen? Dat moet hij aan Bakayoko laten. Die stond al klaar, maar Van Aanholt komt keihard voorlangs stormen. Dat was niet nodig."

De oud-prof noemt flink wat uitblinkers aan PSV-zijde: Bakayoko, Lang, Babadi, De Jong, Sangaré en Veerman. "Ze spelen gewoon goed, maar als je er nog twee of drie bijmaakt speel je echt een goede wedstrijd."