Dat iedereen denkt dat wij kampioen gaan worden, is alleen maar mooi

"Dat iedereen denkt dat wij kampioen gaan worden, is alleen maar mooi"

12-08-2023 14:23
131

Arne Slot ziet dat de verwachtingen rond Feyenoord flink verschillen met een jaar geleden. De trainer wijst er op dat het zestig jaar geleden is dat de Rotterdammers de landstitel wisten te prolongeren. 

"Vanuit Feyenoord heb je niemand horen zeggen dat we dit seizoen even met twee vingers in de neus kampioen zullen worden", zegt Slot, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "We zijn ons heel bewust van het feit dat we vorig seizoen een goed elftal hadden, dat in een enorm hoog tempo en met veel intensiteit de wedstrijden kon afwerken. Maar PSV kon vorige week ook in onze intensiteit spelen, zagen we."

"Of de hoge verwachtingen terecht zijn? Als je kampioen wordt, is het logisch dat er een seizoen later hoge verwachtingen zijn. Dus ja", vervolgt Slot. "Maar de realiteit is ook dat we tegen PSV met Idrissi, Trauner, Kökcü en Szymanski vier basisspelers van vorig seizoen misten. De vijfde, Gimenez, was nog niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen. En dat kon Calvin Stengs ook niet."

Slot erkent dat de status van Feyenoord is veranderd. "Dat iedereen denkt dat wij kampioen gaan worden, is alleen maar mooi. Dat betekent dat wij iets goed hebben gedaan, of heel veel goede spelers hebben gehaald in de ogen van de mensen. Feyenoord heeft een goed elftal, de basis ligt er weer. Als je van Feyenoord wilt winnen, moet je heel veel brengen. In fysieke zin én in kwaliteit."