Gudelj mist, City juicht: Guardiola legt beslag op Europese Supercup tegen Sevilla

Gudelj mist, City juicht: Guardiola legt beslag op Europese Supercup tegen Sevilla

16-08-2023 23:08 Laatste update: 17-08-2023 00:06
61

Manchester City heeft beslag gelegd op de Europese Supercup, na een uiterst boeiende strijd en strafschoppenserie. De ploeg van Pep Guardiola had het bij vlagen lastig tegen de Spanjaarden, maar heeft de eerste prijs van het seizoen wel binnen.

Met Nathan Aké in de basis trad City in Athene aan tegen Sevilla. In de beginfase was de Champions League-winnaar sterker en kreeg het meerdere kansen. De beste mogelijkheid was voor Aké, maar de Nederlander zag er enkele minuten later niet goed uit bij de openingstreffer van Sevilla. Aké werd, net als Josko Gvardiol, in de lucht flink afgetroefd door Youssef En-Nesyri, die daardoor raak kon koppen.

Daarna ging Man City verder met aanvallen, terwijl Sevilla ver inzakte. Dat zorgde opnieuw voor gevaar bij het doel van Sevilla-keeper Yassine Bounou, maar toch stond de 0-1 stand bij rust nog op het scorebord. Na de pauze vond er een opvallende verschuiving in het spelbeeld plaats. Aan de bal bleef City dominant, maar Sevilla wist via de omschakeling een aantal keer levensgevaarlijk te worden.

Dat bezorgde En-Nesyri een paar levensgrote mogelijkheden om de score te verdubbelen. De afronding van de Marokkaan liet echter te wensen over. Deze keer was het Manchester City dat wist te profiteren van zijn de gemiste kansen van zijn opponent: jongeling Cole Palmer verzilverde het eerste gevaarlijke moment van de treble-winnaar, door van dichtbij raak te koppen.

Daardoor kantelde het spelbeeld ook weer. Man City was net als in de eerste helft weer de bovenliggende partij. De ploeg van Pep Guardiola drong flink aan om de winnende treffer te forceren, maar die viel niet meer. Daardoor moest een penaltyreeks voor de beslissing gaan zorgen: een verlenging was niet mogelijk in het duel om de Europese Supercup.

Vanaf elf meter kwam City alsnog als winnaar uit de strijd: het wist de strafschoppen beter te nemen dan Sevilla, omdat Nemanja Gudelj als enige miste. Daardoor is de eerste prijs van het seizoen een feit voor Guardiola, nadat de Engelse kampioen tegen Arsenal na penalty's juist naast de Community Shield greep.