Mislintat gaat in op 'surfboy'-imago: 'Ik zie het als een compliment'

Mislintat gaat in op 'surfboy'-imago: 'Ik zie het als een compliment'

23-08-2023 07:29
168

Sven Mislintat, technisch directeur bij Ajax, heeft geen moeite met opmerkingen over zijn uiterlijk. De Duitser, die over een aantal maanden 51 kaarsjes uitblaast, wordt geregeld weggezet als 'surfboy'.

Kicker vraagt Mislintat of de directeur kan leven met dergelijke vergelijkingen. "Ik heb nu eenmaal blonde, langere, haren en blauwe ogen. Ik zie het als een compliment dat ik op mijn vijftigste nog mee kan voor een surfboy", doet de td het af als een grapje. "Ik conformeer me gewoon niet aan het stereotype. Surfen is echt een van mijn hobby's, al kom ik er helaas weinig aan toe. Maar goed, het maakt mij niet zoveel uit welke vooroordelen worden geuit."

Mislintat is dolblij om bij Ajax te werken. "Ajax is voor mij een van de meest iconische en fascinerende clubs ter wereld. Dat zie je in het stadion, in elke kamer en aan elke muur", aldus de Duitser, die benadrukt deze transferperiode 'systematisch' te werken. "De belangrijkste dingen komen eerst. We hebben tot en met 31 augustus om de selectie te versterken. Daarna kan je niets meer corrigeren."