'Bayern lost keepersprobleem definitief op met komst 'onbekende Duitser''

'Bayern lost keepersprobleem definitief op met komst 'onbekende Duitser''

23-08-2023 08:38
26

Bayern München kan de ellenlange zoektocht naar een nieuwe doelman stopzetten. Der Rekordmeister heeft met Daniel Peretz een nieuwe keeper in huis gehaald, meldt transferspecialist Fabrizio Romano.

Romano laat zijn befaamde 'here we go' los, wat betekent dat de deal rond is. Dinsdagavond zijn Bayern en Maccabi Tel Aviv tot een akkoord gekomen over een transfer van de 23-jarige goalie. Bayern maakt vijf miljoen euro, exclusief bonussen, over naar Israël. Voor Peretz ligt een vijfjarig contract klaar bij de regerend Duits landskampioen.

Peretz zal aan het eind van de week pas medisch gekeurd worden door Bayern, aangezien hij donderdagavond nog in actie komt met Maccabi. Na de heenwedstrijd in de play-offs van de Conference League tegen het Sloveense NK Celje vliegt de Israëliër met een Duits paspoort naar Beieren om zijn transfer af te ronden.

Bayern heeft al een tijd lang een keepersprobleem. De onbetwiste Manuel Neuer is nog altijd niet hersteld van een zware blessure die hij opliep tijdens het skiën, terwijl Yann Sommer vertrokken is. Sven Ulreich is op dit moment de nummer één onder trainer Thomas Tuchel. Peretz is enkelvoudig international van Israël en keepte 101 wedstrijden voor Maccabi.

Aanvankelijk richtte Bayern zijn pijlen achtereenvolgens op Kepa Arrizabalaga (Chelsea, nu Real Madrid), Gerómino Rulli (Ajax, nu geblesseerd), David Raya (Brentford, nu Arsenal) en Yassine Bounou (Sevilla, nu Al Hilal). In Duitsland werd vreemd opgekeken toen bekend werd dat Bayern Peretz op de korrel hadden. Hoewel Peretz half Duits is, is hij een totale onbekende in het land, zo schreef BILD.