Overmars geeft bijzonder signaal af: 'Zijn er als club eigenlijk niet klaar voor'

Overmars geeft bijzonder signaal af: 'Zijn er als club eigenlijk niet klaar voor'

23-08-2023 19:49
82

Marc Overmars denkt niet dat zijn Royal Antwerp een rol van betekenis kan gaan spelen in de Champions League, mocht het zich kwalificeren. Desondanks hoopt de Nederlander wel vurig op plaatsing voor het miljardenbal.

Antwerp ligt op koers voor Champions League-kwalificatie, nadat het in de laatste voorronde met 1-0 won van AEK Athene. De Belgen moeten nu alleen de return nog zien te overleven. Toch was Overmars voorafgaand aan het duel realistisch. "Als je me eerlijk vraagt: zijn we als club hier klaar voor? Dan is dat eigenlijk niet zo", zei Overmars bij televisiezender VTM. "Maar het zou heel welkom zijn."

"We zijn in opbouw. We hebben een prachtig jaar gehad, maar dat is nu verleden tijd. Dit jaar kan zo een heel moeilijk jaar worden", vervolgde een eerlijke Overmars. "We proberen er stapje voor stapje naar toe te bouwen. Het zou prachtig zijn als we de Champions League halen, maar ik schat de kansen fifty-fifty. Nee, ik verschuil me nergens achter. Met waar we op dit moment staan met het team, zijn we nog niet zo goed dat we iets kunnen betekenen in de Champions League."

"Maar nogmaals: ik wil er heel erg graag naar toe", zei Overmars, die weet dat de Champions League-miljoenen welkom zijn bij The Great Old. "Er is de laatste jaren heel veel geïnvesteerd, dus de club zit nu op een punt dat er ook geld terug moet komen. Daar doen we ons best voor, met transfers en hopelijk een mooie campagne in Europa."