Feyenoord heeft aanvallende impuls binnen: Lingr komt over van Slavia Praag

Feyenoord heeft aanvallende impuls binnen: Lingr komt over van Slavia Praag

24-08-2023 12:04 Laatste update: 12:11
190

Witte rook: Feyenoord heeft Ondrej Lingr gepresenteerd als nieuwste aanwinst. De 24-jarige buitenspeler, die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan, komt over van Slavia Praag.

Lingr wordt voor één seizoen gehuurd van Slavia. Feyenoord bedingt een verplichte optie tot koop in de huurdeal. Hoewel de Rotterdammers geen uitspraken doen over de transfersom, melden diverse media dat Feyenoord volgend jaar 'enkele miljoenen euro's' moet overmaken aan Slavia. De Stadionclub heeft bewust voor een dergelijke constructie gekozen. Zo hoeft de portemonnee niet deze zomer al getrokken te worden.

De transfer van Lingr hing al in de lucht. Slavia Praag-trainer Jindrich Trpisovsky onthulde al dat de aanvaller op weg was naar Nederland. "Hij zei dinsdag gedag tegen mij en vertelde dat hij naar Rotterdam zou vliegen." En: "Ik ben als trainer ook blij dat hij naar die club gaat en niet naar een andere bestemming. Feyenoord is een fenomenale ploeg."

Lingr begon zijn profcarrière in zijn vaderland bij MFK Karviná. In augustus 2020 maakte hij de overstap naar Slavia Praag. Voor die club kwam hij in totaal 138 keer uit. In 138 optredens kwam hij tot veertig goals en elf assists. Voor Lingr is De Kuip geen onbekend terrein. In het succesvolle Conference League-seizoen van Feyenoord speelden de Rotterdammers zowel in de groepsfase als in de kwartfinales tegen Slavia Praag.