Steijn verklaart wissel Brobbey en looft 'heel belangrijke' Gorter na Ajax-zege

Steijn verklaart wissel Brobbey en looft 'heel belangrijke' Gorter na Ajax-zege

25-08-2023 07:57 Laatste update: 08:19
87

Ajax-trainer Maurice Steijn heeft Brian Brobbey donderdagavond in de rust wegens lichte fysieke klachten naar de kant gehaald. De spits van de Amsterdammers was even daarvoor met een rake kopbal goed voor de 0-3 op bezoek bij Ludogorets. 

Brobbey knikte een voorzet van Wijndal door de benen van Ludogorets-doelman Sergio Padt tegen de touwen. Bij de 0-2 was hij ook belangrijk door als balvaste spits te fungeren. Na 45 minuten zat zijn wedstrijd erop. 'Brian Brobbey is in de rust gewisseld vanwege lichte klachten, geeft Ajax aan', aldus RTL 7-verslagger Patrick Leemans, die ter plekke was. Er is vooralsnog niets duidelijk omtrent de ernst van de klachten. 

Wie wel negentig minuten speelde, was Jay Gorter. De doelmon blonk na rust uit met een aantal zeer goede reddingen, die ook Steijn konden bekoren. "Jay was heel belangrijk op momenten. Ze konden hem alleen maar verslaan vanaf elf meter. En ook daar zat hij dichtbij", aldus de 49-jarige oefenmeester voor de camera van RTL 7. 

𝐁𝐫𝐨𝐛𝐛𝐞𝐲 maakt er 0-3 van! 💥

Wijndal slingert de bal voor de goal en Brian Brobbey weet de bal eenvoudig achter Padt te koppen 🫡#ZiggoSport #UEL #LUDAJA pic.twitter.com/jTItp0v7FX

— Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) August 24, 2023